Poging van Partij voor de Dieren om het Oude Tempel-bos te redden blijkt vergeefs. Meerderheid in Utrechtse Staten houdt vast aan woningbouwplan in Soesterberg

Het Oude Tempel-bos.

Het Oude Tempel-bos.

Eric Lorier
Soesterberg

Een motie van Partij voor de Dieren om de woningbouw op landgoed Oude Tempel in Soesterberg te schrappen heeft het niet gehaald in de Provinciale Staten. Het idee van de PvdD kreeg alleen steun van JA21, PVV, SP, SGP, 50PLUS en dat is bij lange na niet genoeg voor een meerderheid.

De Partij voor de Dieren in de provincie Utrecht stelde voor landgoed Oude Tempel groen te houden en daarvoor in de plaats woningen te bouwen op het toch al bebouwde Kamp van Zeist, op een steenworp afstand maar dan in de gemeente Zeist.

Lees ook: Veertig tot zestig betaalbare woningen op landgoed Oude Tempel in Soesterberg, de andere tweehonderd worden duurder

Dit idee is overigens al vaker geopperd maar even zo vaak ook weer afgeserveerd. Ook nu zagen de grote partijen VVD, D66, CDA, PvdA, CU, GroenLinks er geen heil in.

Statenlid Hiltje Keller van de provinciale PvdD wilde met haar plan om de geplande woningbouw een stuk op te schuiven tegemoet komen aan de grote maatschappelijke weerstand tegen woningbouw in het Oude Tempel-bos.

Bovendien zou het verplaatsen van de woningbouw een hoop bomen sparen, en ook nog eens miljoenen voordeliger zijn. Die miljoenen, de PvdD spreekt van 6,7 miljoen euro, kunnen dan weer ten goede komen aan Hart van de Heuvelrug, zo dacht PvdD.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen