Nog geen nieuwe aanhoudingen in zaak illegale handel in puppy’s en kittens

Een deel van de negen volwassen blauwe bulddogs die de politie in beslag nam bij de inval in Dirkshorn.

Een deel van de negen volwassen blauwe bulddogs die de politie in beslag nam bij de inval in Dirkshorn.© Foto Politie

Richard Zut
Dirkshorn

De 37-jarige man die vorige week dinsdag werd aangehouden tijdens een inval in zijn woonhuis in Dirkshorn is na enkele dagen weer in vrijheid gesteld.

Dat melden politie en het Openbaar Ministerie. De inval werd gedaan omdat de bewoner na maandenlang onderzoek verdacht werd van onder andere illegale handel in puppy’s en kittens. Daarbij werden negen volwassen Franse blauwe bulldogs en twee puppy’s in beslag genomen.

Ook waren er acht volwassen Britse korthaarkatten plus achttien kittens in de woning aanwezig. Bij de acties onder leiding van het Functioneel Parket die gelijktijdig plaatsvonden in zowel Dirkshorn als bij een adres in Medemblik, waren op 29 juni verschillende partijen betrokken, zoals rechercheurs van het Landelijk Milieuteam politie, dierenpolitie en de NVWA.

Volgens perswoordvoerster Joyce Veul van het OM zijn er tot op heden niet meer aanhoudingen in deze zaak verricht. En op de vraag of er sprake is van georganiseerde misdaad met dierenhandelaren in het buitenland, geeft het OM aan hierover geen uitspraken te kunnen doen in verband met het lopend onderzoek.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.