Gino zit al vijf dagen in quarantaine in Londen ’met uitzicht’ op Wembley. Hij heeft het er graag voor over om zondag bij de EK-finale te kunnen zijn

Gino D’Onorio volgde Italië tijdens de groepsfase, hij ging naar de kwartfinale in München en zondag is hij erbij als de finale wordt gespeeld op Wembley, tegen Engeland.© Foto Jaap van der Pijll

Vincent Schot
Hoorn

De finale! Italië treft Engeland zondagavond op Wembley en Gino D’Onorio is erbij. Zonder slag of stoot ging dat niet voor de Italië-fan uit Hoorn. „Ik zit hier al sinds maandag in quarantaine in een hotel. Zaterdagochtend moet ik testen en dan mag ik ’s avonds het hotel uit. En dan zondag naar Wembley!”

D’Onorio, kind van een Italiaanse vader, steunde Italië in Rome tijdens de groepsfase en ook bij de kwartfinale tegen België, in München, zat hij in het stadion. „Ik had ook een kaart voor de achtste finale tegen Oostenrijk, maar dat was niet te doen met de strenge quarantaineregels in Engeland.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Gino D’Onorio (tweede van links) viert de winst van Italië op België in de kwartfinale.© Eigen foto

Die restricties weerhielden hem er niet van om nog eens goed na te denken of hij niet alsnog zou afreizen naar Londen. „Je moet bij aankomst tien dagen in quarantaine of je moet na de vijfde dag negatief getest worden. Dus als ik hier op maandag zou zijn, kon ik de finale precies halen. Zondag heb ik alles geregeld.”

Hij had ook al een kaartje voor de halve finale van dinsdag tegen Spanje, maar die wedstrijd liet hij schieten. Hij zat immers in quarantaine in zijn hotel. „Je gevoel zegt ’schijt, ik ga gewoon.’ Maar mijn maag zei dat ik het niet moest doen. Ze controleren hier streng, je kunt gebeld worden en ze kunnen je zelfs bezoeken. Er staat een boete op van duizend euro, maar ook moet je dan alsnog tien hele dagen in quarantaine.”

Rollercoaster

Er zat niets anders op dan de halve finale tegen Spanje te kijken in zijn hotelkamer, waar D’Onorio in quarantaine zit.© Eigen foto

Dus verkocht hij zijn kaart voor de halve finale via Facebook en keek D’Onorio tv op zijn hotelkamer, op een steenworp afstand van Wembley. „Ik zit in Paddington, twee metrohaltes van het stadion. Die wedstrijd was een rollercoaster. Vooral omdat Spanje zeker voor rust beter was. Bij twee penalty’s heb ik mijn hoofd in mijn kussen gedrukt. En na afloop heb ik als een kind staan juichen in mijn kamer.”

Toch was er buiten het feit dat Italië de finale nog moest zien te bereiken nog wel een probleem: een kaartje. „Via de jongen aan wie ik mijn kaartje voor de halve finale verkocht, heb ik dat kunnen regelen. Wie goed doet, goed ontmoet! In 2000 was ik bij de verloren finale tegen Frankrijk. Die teleurstelling moet nu worden rechtgezet. In het hol van de leeuw!”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen