Halve finales EK: Chelsea, winnaar van de Champions League, is in alle vier de teams vertegenwoordigd

Aanvoerder César Azpilicueta van Chelsea eind mei met de ’cup met de grote oren’.

Aanvoerder César Azpilicueta van Chelsea eind mei met de ’cup met de grote oren’.© Foto AFP/Carl Recine

Theo Brinkman

Dat een lang en zwaar seizoen met de club niet altijd ten koste hoeft te gaan van de prestaties op een landentoernooi blijkt op dit EK. Chelsea, winnaar van de Champions League, en Manchester City, de verliezend finalist, zijn in de halve finales van het EK namelijk ruim vertegenwoordigd.

Opmerkelijk is vooral dat Chelsea bij alle halvefinalisten (Italië, Spanje, Engeland en Denemarken) met één of meer spelers is vertegenwoordigd. Zo komen bij Engeland-Denemarken de clubgenoten Mason Mount, Reece James, Ben Chilwell (alle drie Engeland) en Andreas Christensen (Denemarken) elkaar tegen. Dinsdagavond komt het bij Italië-Spanje tot een hereniging tussen Jorginho, Emerson (beiden Italië) en César Azpilicueta (Spanje).

(Tekst gaat verder na de foto)

Mason Mount.

Mason Mount.© Foto EPA/Pierre-Philippe Marcou

Eind mei tilde Azpilicueta als aanvoerder van Chelsea de ‘cup met de grote oren’ omhoog, na in de finale Manchester City met 1-0 te hebben verslagen. Bij Manchester City staan trouwens ook heel wat spelers onder contract die nu in de halve finales van het EK staan. Vooral in de Engelse selectie heeft Manchester City een grote afvaardiging: Kyle Walker, John Stones, Phil Foden en Raheem Sterling spelen bij de club die kampioen van Engeland werd.

Ook bij Spanje, de halvefinalist van dinsdagavond, lopen spelers van Manchester City rond: Aymeric Laporte, Eric Garcia, Ferran Torres en Rodri.

In de selecties van Italië en Denemarken, de andere twee halvefinalisten, is Manchester City niet vertegenwoordigd.

Andreas Christensen.

Andreas Christensen.© Foto EPA/David Ramos

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen