’We hebben heel veel mazzel gehad. Ook met het weer. En de partijen die uitvielen, hebben we overdag kunnen inhalen. Er waren gelukkig flink wat thuiswerkers en vakantiegangers’, geslaagd RS Black Edition tennistoernooi bij TC Bakkum

Robin Kaandorp
Castricum

Het was snel schakelen, maar in zes dagen tijd lukte het de toernooicommissie om de tweede editie van het RS Black Edition Bakkum Enkel op poten te zetten. En zonder spijt, want het toernooi op de banen van Tennisclub Bakkum leverde een volle bak op.

,,Het was heerlijk om weer eens op een vol park te spelen”, sprak Emily van der Werff na afloop van haar toernooizege in de vrouwen 3 dan ook. ,,Winnen is altijd mooi, maar de gezelligheid die we deze week gehad hebben, maakt het leven helemaal leuk.”

Ook zij speelde vanaf oktober geen serieuze wedstrijden meer. ,,Alleen wat oefenpotjes en ik heb veel getraind, maar dat kun je eigenlijk niet vergelijken met dit. Ik ga dan ook de komende tijd weer volle bak toernooien spelen.” Al zal zij dat voortaan doen als lid van het Amsterdamse Tie-Breakers in plaats van TC Bakkum. ,,Ik woon daar inmiddels in de buurt en zij hebben mij gevraagd om er te komen tennissen. Dus dat is voor mij ook het makkelijkste.”

In de finale hield zij de clubeer hoog door routinier Caroline de Vries met 6-1, 6-4 te verslaan. De vrouwen 3 kende een schema van zestien speelsters, bij de mannen werd zelfs met een schema van 32 gewerkt. ,,En dat zie je in deze regio zelden”, weet Yvo van der Horst. Samen met vijf clubgenoten en bijgestaan door parkbeheerder Hans Gieling en zijn vader Ronald van der Horst werd het evenement in korte tijd op poten gezet.

Een jaar geleden was hetzelfde gebeurd nadat het Bakkum Dubbeltoernooi eerder was geannuleerd. ,,Dat was best wel een succes”, aldus Yvo van der Horst. Nu kwam het in plaats van het Dutch Junior Open, dat normaal in deze week gehouden wordt. ,,Maar een van onze commissieleden vroeg of we met het oog op de versoepelingen niet konden proberen het toernooi weer te houden. Daarna hebben we bij de bond gevraagd of dat mogelijk was. Normaal heb je veel concurrentie, maar nu was er niets. Dus zij zeiden: gooi maar open.”

Een goede zet zo bleek. ,,We hebben nog even flink gelobbyd. Onder meer via de site Tennispassie. En hoewel de aanmeldingen even op gang moesten komen, zaten we helemaal vol. En het niveau was hoog. Als je de verliezersronde zag, zaten daar heel wat spelers tussen die toernooien van dit niveau ook kunnen winnen.”

Doordat er nog zo weinig toernooien zijn, komen de spelers van verder weg dan normaal. Vanuit onder meer Brabant en Gelderland weten de liefhebbers het park van Bakkum te vinden. ,,We hebben heel veel mazzel gehad. Ook met het weer. En de partijen die uitvielen, hebben we overdag kunnen inhalen. Er waren gelukkig flink wat thuiswerkers en vakantiegangers. En de avonden waren allemaal heel gezellig. Dus voor de club is dit ook een mooie opsteker.”

De vraag of er een derde editie gaat komen, wordt dan ook al hardop gesteld binnen de commissie. ,,Iedereen heeft er in ieder geval veel zin in. Al is het dan nog wel kijken in welke week dat zou kunnen.”

Een dubbele triomf voor TC Bakkum kwam er overigens niet. Mauk Smit haalde wel de finale, maar verloor daarin met 6-4, 6-1 van Amsterdammer André Hillenius.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen