Velsertunnel twee nachten dicht voor werkzaamheden

Velsertunnel.

Velsertunnel.© © HANS VAN WEEL

Van onze verslaggever
Velsen

De Velsertunnel is twee avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Van maandag 5 juli tot dinsdag 6 juli en van dinsdag 6 juli tot woensdag 7 juli. In beide gevallen van 20 uur tot 5 uur.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot ruim tien minuten. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid.

Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt circa vijf minuten.

Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. De extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.

Afgelopen maand is de Velsertunnel twee weekenden dicht geweest wegens het vervangen van de verkeerssignalering bij de tunnel. Tijdens de afsluiting van komende week voert Rijkswaterstaat een reguliere tunnelinspectie uit. Onder meer wordt de tunnel schoongemaakt en wordt ongedierte bestreden. Ook wordt de verlichting hersteld

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen