Judoka Dylan van der Kolk pakt brons in Portugal

Van onze verslaggever
Coimbra

De Alkmaarse judoka Dylan van der Kolk heeft, in zijn eerste European Cup -21 na de coronatijd, brons gepakt in het Portugeze Coimbra.

Door de coronaperikelen zijn er dit seizoen maar een paar European Cup wedstrijden waar judoka’s zich kunnen plaatsen voor Europese- en wereldkampioenschappen. De ontmoeting in Coimbra kende dan ook een sterke bezetting. Van der Kolk, die traint op de talentenacademie in Papendal, had een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde versloeg hij met een snelle schouderworp de Pool Wojciech Koziolek. Vervolgens zegevierde Van der Kolk in de golden score tegen de Litouwer Anthony de Angelis.

In de kwartfinale was regerend wereldkampioen Abrek Naguchev net te sterk voor Van der Kolk. Tot de golden score bleef de strijd gelijk maar daarna viel de beslissing. Van der Kolk maakte een halve actie die door de Rus werd overgenomen waardoor de Alkmaarder werd verwezen naar de herkansingen. Daarin klopte hij de Israëliër Daniel Kapelushnik en de Engelsman Finlay Allan.

In de strijd om het brons stond Van der Kolk tegenover de Zwitser John Waizenegger. Hij startte meteen zeer dominant en na een minuut scoorde hij met een schouderworp al een wazari. Daarna wist hij de partij slim en tactisch af te maken waardoor Van der Kolk zijn eerste medaille op een European Cup veilig stelde. De volgende stap richting EK of WK kan 17 juli gezet worden als er een wedstrijd in Praag is.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen