’Ik verveel me...’ Die gaan we deze zomer niet horen in Den Helder. Skaten, racen met een drone, lasergamen of stunten met de bmx-fiets: van alles te doen op Willemsoord

Stunten met de bmx-fiets.

Stunten met de bmx-fiets.© Foto Skateland

Marten Visser
Den Helder

Skaten, steps, bmx’en, lasergamen: er is van alles te doen tijdens Try Out Park Den Helder op Willemsoord.

En dat gebeurt allemaal in een grote tent naast het gebouw waar tegelijkertijd GameDay gehouden wordt. Het Try Out Park gaat dinsdag 13 juli open.

Doel van het hele spektakel: ervoor zorgen dat de jongeren uit Den Helder zich tijdens de vakantie geen dag hoeven te vervelen, meldt Jordy van Kesteren. Hij is namens Sportservice Den Helder aangesloten bij de organisatie van dit grootschalige evenement voor jongeren vanaf twaalf jaar.

Drone racen

Een grote skatebaan.

Een grote skatebaan.© Foto Skateland

Van Kesteren: „Er is elke dag wel iets te doen voor ze. Of het nu drone racen of een dansworkshop is. Skaten, steps, BMX’en, lasergamen, archery tag, graffiti, voetbalskills-wedstrijden. We zijn echt supertrots op het programma waarin onder andere Timor Steffens langskomt voor een clinic. Hij is een van de Nederlandse topdansers die onder andere gedanst heeft met Chris Brown en is bekend als jurylid van dansshows op tv.”

Mooie vakantie

Het gaat er vooral om dat de jongeren een mooie vakantie kunnen beleven. Eindelijk weer samen dingen ondernemen. De gemeente Den Helder heeft Jongerenwerk van Mee & de Wering, Triade – het huis voor de kunsten en Team Sportservice gevraagd een gevarieerd aanbod neer te zetten in de zomervakantie.

Enthousiast

Veel aandacht voor skaten op Willemsoord.

Veel aandacht voor skaten op Willemsoord.© Foto Skateland

„Toen we met elkaar de dansscholen uit Den Helder en Julianadorp vroegen zich aan te sluiten, reageerden die direct enthousiast. Rik Niks is coördinator dans en regelt de vrijwilligers. Daarnaast geven de Jongeren Advies Raad, sportclubs en kunstenaars hun medewerking. Dan kun je denken aan materiaal dat ze beschikbaar stellen, meedenken en promotie. De Koninklijke Marine heeft er mede voor gezorgd dat we dit mogelijk kunnen maken.”

Inschrijven verplicht

Alle activiteiten staan op de speciale site topdh.nl. Inschrijven voor de onderdelen is verplicht. Per dag zijn er meerdere tijdsblokken te boeken. Elke werkdag is er een activiteit of clinic.

Meer nieuws uit Noordkop

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.