Zesde plaats voor atleten van Lycurgus bij NK teams

Paulien van den Berge
Vught

De mannenploeg van AV Lycurgus is bij het NK Teams in Vught als zesde geëindigd. Dat was één plaats te weinig voor rechtstreekse plaatsing voor het kampioenschap van volgend jaar. Nu moeten de Assendelvers in september strijden om handhaving in de eredivisie.

De beste prestatie kwam op naam van Marnix Kolkman, die als gastatleet aan de ploeg uit Assendelft was toegevoegd. De meerkamper uit Warder werd met een tijd van 14,55 seconden tweede op de 110 meter horden. Zijn tijd is goed voor een zesde plaats op de nationale ranglijst.

,,Het ging eigenlijk boven verwachting”, blikte de 19-jarige Kolkman terug. ,,Ik moest voor het eerst over horden die op seniorenhoogte stonden. Dat scheelt 8 centimeter. Maar ik had er geen moeite mee. Het ging veel sneller.” De vreugde was van echter van korte duur. ,,Na de horden moest ik verspringen. In de tweede ronde kreeg ik bij de afzet last van mijn hamstring. Ik ben meteen gestopt. Ook de estafette heb ik niet meer gelopen.”

Twee andere atleten haalden ook het podium. Sven Schoonebeek werd derde op de 5000 meter in 14.57,99 minuten. Bij het discuswerpen kwam Teun de Koning tot een zelfde klassering met een afstand van 45.05 meter.

Ploegleider Sjoerd Wezelenburg toonde zich na afloop niet ontevreden. ,,We kwamen vier punten te kort voor rechtstreekse plaatsing. Veel vierde en vijfde plaatsen en geen grote tegenvallers. In de breedte zijn we sterker geworden. Vandaag hadden we net te weinig mazzeltjes, maar we hebben laten zien dat we in de eredivisie thuishoren.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen