Eindsprint in aantal aanmeldingen en dat betekent: Drechterland-Zuid krijgt glasvezel

Paul Gutter, Sophie Biesboer
Venhuizen

Alle kernen in Drechterland-Zuid worden aangesloten op glasvezel. Delta Fiber Netwerk ziet voldoende animo bij inwoners, en heeft nu besloten inderdaad over te gaan tot aanleg.

Delta Fiber Netwerk gaat alle huishoudens van Drechterland-Zuid (waaronder de kernen Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek) informeren over de vervolgstappen. Projectleider Sonja Jansma: ,,Ambassadeurs en lokale verkopers hebben alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt.”

Aansluitkosten

De inwoners die nog niet hebben gekozen voor glasvezel, krijgen de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden zonder aansluitkosten. Er moet dan voor 31 augustus een abonnement worden afgesloten bij een van de telecomaanbieders Caiway, Delta, Helden Van Nu of Online.nl.

Meer informatie is te vinden op de website gavoorglasvezel.nl. Ook is er een ’Glasvezel Informatiepunt’ (tot 14 juli op het Westeinde 1 in Venhuizen, daarna volgt een verhuizing naar Raadhuisplein 7 in Hoogkarspel).

Drechterland-Noord komt ook aan de beurt, belooft Delta. Na de zomer start de campagne in de kernen Hoogkarspel, Schellinkhout, Westwoud en Oosterblokker. Het is nog niet zeker dat hier ook daadwerkelijk glasvezel komt, dat is afhankelijk van het enthousiasme onder de inwoners.

Paul Gutter

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen