Flora en Visserijdagen gaan ook dit jaar niet door. Het feest ’waar alles kan en mag’, dat past niet binnen de coronaregels

Flora en Visserijdagen in 2019.© Archieffoto Mediahuis

Lydia Jasper
Den Oever

De Flora en Visserijdagen in Den Oever gaan ook dit jaar niet door.

De afgelopen maanden heeft de organisatie van beide feesten intensief contact gehad met de horecapartijen en de lokale overheid om te onderzoeken wat mogelijk en verantwoord is.

„De Flora en Visserijdagen staan sinds jaar en dag bekend als groot feest waar vrijwel alles kan en mag”, laat secretaris Arnoud Vooijs weten. „Gezien de huidige coronaregels wordt ons meerdaagse feest als ’evenement’ beschouwd en daarvoor gelden strikte regels.”

’Horecabubbel’

Naast toegangstesten mogen vanwege de coronaregels geen openbare toegangen naar de afgesloten horecagebieden worden gerealiseerd, geldt er een strikte toegangscontrole en is bepaald dat eenieder die de ’horecabubbel’ betreedt dit maar één keer per dag mag doen. Een biertje bij Tante Pietje betekent dus: geen toegang tot de Tent op de Haven (en andersom).

„Naast alle praktische problemen betekent dit dat de organisatie samen met de horeca-uitbaters verantwoordelijk is voor de handhaving van deze regels. Wij denken dat het echte ’Floragevoel’ op die manier niet zal ontstaan. Ook bij vispromotieactiviteiten zoals de vlootschouw en visproeverijen gelden restricties.”

Het biedt te weinig mogelijkheden voor een vrij, groot, bruisend feest zoals gewoonlijk in Den Oever. Daarover zijn de horeca en organisatie het eens. Andere onzekerheid is dat pas medio augustus bekend is of de laatste stap van het openingsplan kan worden gezet of dat er na de vakantie verdere aanscherpingen nodig zijn. Dat maakt het lastig om het evenement af te gelasten of juist op poten te zetten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.