De hypermoderne koelmethode van Polar slaat aan bij vissers en tuinders. Uitbreiden dus. Dat gaat gebeuren op een nieuw perceel, vlakbij de A7

Polar werkt onder meer voor de kottervloot van de Noordkop.© PR Foto

Marten Visser
Wieringerwerf

Bedrijventerrein Robbenplaat-Zuid in Wieringerwerf is in trek. Ook Polar Koeltechniek verhuist er naar toe.

Het bedrijf zit nu nog aan de Zeugweg, maar eigenaren Arno en Annemarie Vermaat hebben een perceel op Robbenplaat-Zuid gekocht.

„Pal aan de A7, op een mooie plek aan het water en toch gewoon in onze eigen vertrouwde omgeving. Beter hadden we het niet kunnen treffen’, zegt Annemarie Vermaat over de verhuizing.

Polar Koeltechniek uit Wieringerwerf is gespecialiseerd in koeltechniek voor de land- en tuinbouw, visserij, industrie en groothandel. Het bedrijf van Arno en Annemarie Vermaat is de laatst jaren flink gegroeid.

Milieu

Dat komt onder meer door de nieuwe koelinstallaties die ze hebben ontwikkeld. „De gangbare koudemiddelen bij koelsystemen zijn vrij slecht voor het milieu”, vertelt Annemarie Vermaat. „We besloten op zoek te gaan naar een alternatief en ontdekten dat propaan een uitstekend koudemiddel is.”

Energiezuinig

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koelen met propaan heeft voordelen. „Je hebt maar een klein beetje nodig om het koelsysteem te vullen, het is zeer energiezuinig en er komt geen CO2 vrij.’’ Het systeem slaat aan bij de klanten, zegt Vermaat.

Op dit moment is Polar Koeltechniek de enige in Europa die koelsystemen op basis van direct propaan levert. Van ontwerpen tot bouwen en van installeren tot programmeren, alles gebeurt op het eigen bedrijf in Wieringerwerf.

Storing

„De koelsystemen zijn volledig geautomatiseerd”, vertelt Annemarie. „De koelinstallatie stuurt zichzelf als het ware aan, de ondernemer heeft er vrijwel geen omkijken naar. En mocht er onverhoopt toch een storing zijn, dan kunnen we die vaak vanachter onze laptops verhelpen. Onze storingmonteurs vinden het ideaal, ze hoeven vrijwel nooit meer in het weekend te werken.”

Nieuwe kavel

Het bedrijf groeit hard. En dus is er meer ruimte nodig. „Op onze huidige locatie zitten we nu echt aan onze limiet. Daarom zijn we blij met onze nieuwe kavel van vierduizend vierkante meter op Robbenplaat-Zuid. Daar is voldoende ruimte om te groeien. Als het een beetje meezit, zijn we voor de zomer van 2022 gesetteld.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.