Hoe staat het met de modernisering van Wieringerwerf. In de Cultuurschuur zijn de antwoorden te vinden

De Cultuurschuur in Wieringerwerf.

De Cultuurschuur in Wieringerwerf.© Foto aangeleverd

Winnie van Galen
Wieringerwerf

In de Cultuurschuur in Wieringerwerf is op 6 juli een inloopbijeenkomst over de herstructurering van Wieringerwerf.

Aan bod komen onder meer de stand van zaken over sportvoorziening Campus de Terp, de bouw van tweehonderd nieuwe woningen, de plannen voor het Knarrenhof (55-plus woningen) en een nieuwe invulling voor de Kompaskerk die is verkocht. Verder is een schetsontwerp van de nieuw in te richten Terpstraat te zien als ook een ontwerp voor de Sternstraat.

Uit een stedenbouwkundig plan opgesteld in 2017 over de noodzaak van een herstructurering: ’Als dorp in de regio moet Wieringerwerf alle zeilen bijzetten om een dynamische kern in Hollands Kroon te blijven. De kwaliteit van de kern van Wieringerwerf staat onder druk door de (landelijke) ontwikkelingen in de detailhandel, een krimpende bevolking en de ruimtelijke kwaliteit van het winkelgebied’.

De eerste plannen voor een modernisering van wegen, riolering, het winkelgebied aan de Terpstraat en andere zaken in Wieringerwerf dateren van 2015.

De fysieke bijeenkomst op 6 juli is weer mogelijk dankzij de coronaversoepelingen. Van bezoekers wordt wel verwacht dat zij een mondkapje dragen. De bijeenkomst duurt van 17 tot 20 uur. De Cultuurschuur is gevestigd aan Loggersplein 1.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.