Omwonenden mogen reageren op woningplan Venhuizen. Zestien nieuwe starters- en seniorenwoningen

Beeld van de geplande nieuwbouw ten zuiden van het Westeinde in Venhuizen.

Beeld van de geplande nieuwbouw ten zuiden van het Westeinde in Venhuizen.© Schetsontwerp DRN Vastgoedontwikkeling

Cees Beemster
Venhuizen

Omwonenden van de zestien nieuw te bouwen starters- en seniorenwoningen achter het voormalige gemeentehuis van Venhuizen mogen hun reactie geven op dit plan. Ze krijgen die kans tijdens de planpresentatie op 7 juli in dorpshuis ’t Centrum.

DRN Vastgoedontwikkeling in Zwaag heeft de aanbesteding van de gemeente Drechterland gewonnen om hier in Venhuizen woningen te mogen ontwikkelen. Het gaat om het terrein achter de stolpboerderij langs het Westeinde waarin voorheen de Venhuizer gemeenteraad vergaderde, maar waarin nu Schermer Verzekeringen/Regiobank en de tandartspraktijk Drechterland komen. Het achterste gebouw van dit voormalige gemeentehuis wordt gesloopt.

Vragen stellen

Henselmans Bouw gaat hier zes starterswoningen en tien seniorenwoningen bouwen. Omwonenden krijgen woensdag 7 juli in dorpshuis ’t Centrum het architectonische schetsontwerp van de woningen en het ontwerp voor het groen hier omheen te zien. Ook krijgt men dan uitleg over de procedure die voor de nieuwbouw nog moet worden gevolgd. De omwonenden mogen hun reactie geven en vragen stellen. Behalve de plannenmakers zijn ook medewerkers van de gemeente aanwezig om die te beantwoorden.

De omwonenden zijn 7 juli in ’t Centrum welkom in drie groepen, verdeeld over de uren tussen 17 en 20 uur. Via de website www.wonenindefruittuin.nl moet men zich wel vooraf aanmelden om de bijeenkomst bij te kunnen wonen. De website wordt ook gebruikt om tijdens de verdere procedure en de nieuwbouw de buurt te informeren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen