Oranjeweekend in Nieuw-Vennep met postduivenrace, dorpswandeling, voortuintjesbarbecue en meer gezelligs

De postduiven zijn vernoemd naar de bestuursleden van Oranjevereniging Beatrix, Koningin van Nieuw-Vennep Astrid Kwaaitaal en Postduivenvereniging De Gouden Leeuw.

De postduiven zijn vernoemd naar de bestuursleden van Oranjevereniging Beatrix, Koningin van Nieuw-Vennep Astrid Kwaaitaal en Postduivenvereniging De Gouden Leeuw.© Illustratie van ov-beatrix.nl.

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep kleurt dit weekend als het aan Oranjevereniging Beatrix ligt flink oranje. Niet per se omdat zondag de EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal op het programma staat, maar vooral vanwege het Oranjeweekend.

De lokale feestweek, met traditioneel veel spelletjes en een volle feesttent, kan vanwege corona niet doorgaan. Als alternatief bedachten de organisatoren het Oranjeweekend.

Zo kan de Oranje Dorpswandeling van vijftien tot twintig kilometer worden volbracht, met ’smakelijke stops’ bij de Vennepse horeca. Deelnemers betalen 3,50 euro, waarvoor ze een routekaart en een spel met vragen en opdrachten krijgen.

Voor de kinderen is zaterdag 26 juni bij Jeugdland een spelletjesdag. Voor de oudere jeugd worden onder de noemer Happy Stones her en der in het dorp stenen neergelegd die gevonden moeten worden.

Wie zich de meesterbakker van het dorp mag noemen, wordt duidelijk dankzij ’Heel Nieuw-Vennep bakt’. Een jury, bestaande uit de lokale bakkers Jongeneel, Van Maanen en Van Leeuwen, kiest zaterdag de winnaar. De voortuintjesbarbecue, voor het eerst gehouden op Koningsdag, keert terug. Nieuw is de Oranje Postduivenrace, waarbij gewed kan worden op de deelnemende vogels, die de namen hebben gekregen van de bestuursleden van de Oranjevereniging.

Meer info via ov-beatrix.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen