Zaanse huttenbouwers hopen op kampen in augustus, eerste kampen al volgeboekt

Huttenbouwers in het Koogerpark.

Huttenbouwers in het Koogerpark.© Archieffoto Wim Egas

Van onze verslaggever
Zaanstreek

De vakantieactiviteit huttenbouwen kon afgelopen jaar vanwege corona niet doorgaan, maar de Zaanse huttenbouwclubs hebben goede hoop dat het bouwkamp dit jaar wel weer lukt.

Bij Zoeff in Wormerveer (16 tot 19 augustus, Noordsterweg) en het Koogerpark in Koog en de Zaan (16 tot en met 20 augustus in het park) zijn de inschrijvingslijsten al volledig volgeboekt.

Westzaan heeft recent bekendgemaakt dat het kamp van 16 tot 18 augustus bij De Kwaker wordt gehouden. Inschrijving is 24 juni om 19:00 uur in De Kwaker. In Krommenie (16 tot en 19 augustus, Van Allenstraat) wordt nog naarstig gezocht naar vrijwilligers die mee willen organiseren en regelen, waarbij de huttenbouwploeg attendeert op de mogelijkheid om dat ook via een maatschappelijke stage te doen (vooral als tip aan middelbare scholieren).

In Wormerland opent dinsdag 29 juni 18.00 uur de digitale aanmelding van het huttenbouwen (en andere zomeractiviteiten) via www.bredeschoolwormerland.nl. In Oostzaan wachten ze nog even op de nieuwe coronaregels, maar daar is de intentie om ook in de week van 16 augustus te gaan bouwen.

Eventuele andere locaties zijn nog niet bekend.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen