Meebieden op een ’nachie om de Noord’ bij de Lutjebroeker veiling

Nachtelijk uitje richting vaarpolder: wie mee wil, moet in Lutjebroek meebieden bij de parochieveiling.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Lutjebroek

Een ouderwetse, echte veiling in café De Paus zit er nog niet in voor de parochieveiling van Lutjebroek. Maar digitaal meebieden of alles wat mooi, lekker of leuk is, dat kan natuurlijk wel.

De vrijwilligers hebben de mensen in het dorp de afgelopen weken al attent gemaakt op wat er allemaal onder de (digitale) hamer al komen. Daarbij formulieren voor een donatie en om een bod uit te brengen. Volgende week zondag 4 juli komt het moment waarop de bieders hun prijs zelf kunnen ophalen, en wel tussen 10.30 en 12 uur in dorpshuis De Wurf.

Volgens het bestuur van de parochieveiling is de realiteit dat het aanbieden van bijzondere uitjes en evenementen maar beperkt mogelijk is. Om die reden worden enkele opvallende aanbiedingen uit de vorige catalogus bewust doorgeschoven nar de parochieveiling van komend jaar.

Tot de aanbiedingen hoort onder meer een ’nachie om de Noord’, waarbij de oud-jeugdleiders Nico Slagter en Jos Ligthart acht dames en heren een nostalgisch nachtelijk uitje (per schuit) in de polder aanbieden. Een plaatsje in dit Lutjebroeker avontuur kost minstens 100 euro per persoon. De firma Groot-vriend biedt een verzorgde middag in de Broekerveiling aan, terwijl er ook onder andere een heuse klaverjasdrive wordt aangeboden.

Nog een greep uit de koopjes: Je ramen laten lappen, een acupunctuurbehandeling, een avondje plaatjes draaien met dj Rob, 1 pond ’botermalse’ biefstuk of een bezoek aan een thuiswedstrijd van FC Volendam.

De veiling is bedoeld om geld in te zamelen voor de parochie en tal van andere instellingen en verenigingen die Lutjebroek leefbaar maken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen