GGD Hollands Noorden gaat op meer plaatsen dan alleen Alkmaar stempels zetten in het Gele Boekje

Het Gele Boekje waar de stempels in verzameld worden.

Het Gele Boekje waar de stempels in verzameld worden.© Foto ANP

Tessa Thepen
Noordkop

GGD Hollands Noorden heeft besloten op meerdere plaatsen in de regio stempels te zetten in het zogenoemde Gele Boekje voor mensen die zijn gevaccineerd tegen corona. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de vraag vanuit de bevolking.

De afgelopen week kon de stempel uitsluitend worden gezet op het hoofdkantoor van de GGD in Alkmaar. De komende week kan dat op meerdere plekken.

Op Texel, locatie teststraat (Emmalaan 65, Den Burg): donderdag 24 juni van 16.00- 19.00 uur.

In de regio West-Friesland (GGD-locatie Maelsonstraat 11, Hoorn): dinsdag 22 juni van 9.00 -17.00.

In de regio Kop van Noord-Holland (vaccinatielocatie Drs. F. Bijlstraat, Den Helder): vrijdagavond 25 juni van 19.00 -21.00 uur.

En ook het hoofdkantoor van de GGD in Alkmaar blijft een locatie. (Hertog Aalbrechtweg 22): 21-25 juni alleen ’s avonds tussen 18 en 20 uur; zaterdag 26 juni van 10 tot 16 uur.

De GGD stempelt alleen in de Gele Boekjes als iemand is gevaccineerd door de GGD. Inwoners die de coronavaccinatie hebben gekregen van de huisarts kunnen dus niet bij de GGD terecht.

Tot dusver hebben ruim 3.000 inwoners gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun boekje te laten stempelen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat tot en met zaterdag 20 juni een stempel kon worden gehaald. Door de publieke vraag is deze termijn verlengd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen