Groep 8 van De Baskuul in Lutjebroek sluit het schooljaar toch nog af met een (warm) schoolkamp

De Baskuulers alvast in een juichstemming in de snikhete legertent, voorafgaande aan de wedstrijd van Oranje.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Lutjebroek

De hele groep 8 van basisschool De Baskuul (Lutjebroek) is al in juichstemming voor Oranje, tijdens een ’uit de grond gestampt’ eindkamp.

Dat is de verdiensten van juf Wendy Ettema en meester Hans Schipper. Eigenlijk dreigde het traditionele schoolkamp te worden geschrapt door het virus, maar op de valreep werd besloten toch te gaan. In dit geval zonder de bijstand van enkele ouders. ,,We vonden dat ze toch een echt kamp hadden verdiend, als afsluiting van hun schoolperiode bij ons”, aldus Juf Wendy.

Voor de twee grote tenten (die van de jongerenclub Promejo) werd op camping de Gouwe Stek een prima plekje gevonden. Voordeel van de uitstap naar Bovenkarspel? Dat de hele bups op de fiets op kamp kon gaan.

Woensdag was er een vossenjacht in het Streekbos. Daar kwamen toch nog wat uitgedoste ouders als verrassing meedoen als ’vos’. Donderdag werden de Lutjebroekers per schuit naar Enkhuizen vervoerd, voor een speurtocht door het Buitenmuseum.

(Tekst gaat door onder de foto)

Hoera, een sloot! Dat koelt tenminste lekker af.© Foto Madiahuis

In de broeierige avonduren werd buiten de tent een groot scherm neergezet om de wedstrijd van Oranje te kunnen volgen. De wamte is volgens meester Hans juist geen beletsel: ,,worden ze lekker moe van.”

En anders is er wel een sloot om in af te koelen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen