RIVM meldt 1040 nieuwe coronagevallen

ANP Producties | Bron: ANP

Het RIVM meldt woensdag 1040 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus. Dat is flink lager dan vorige week woensdag, toen er 1761 nieuwe gevallen aan het licht waren gekomen.

Ook in vergelijking met afgelopen week is het aantal besmettingen woensdag laag. In de voorbije zeven dagen werden gemiddeld 1179 nieuwe positieve tests per dag gemeld. Dat aantal daalt al weken gestaag.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 steeg afgelopen etmaal met vier. Wanneer een coronapatiënt sterft, kan het soms een tijdje duren voordat dit is geregistreerd, dus mogelijk zijn deze mensen al eerder overleden. Dinsdag steeg het aantal sterfgevallen met één, maandag met drie. In totaal zijn tot nu toe 17.732 aan coronagerelateerde sterfgevallen bij het RIVM geregistreerd. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Gemeenten

In Amsterdam kwamen afgelopen etmaal 85 nieuwe coronabesmettingen aan het licht. In Den Haag waren dat er 54, in Rotterdam 43. Utrecht en Leiden sluiten de top vijf af met 32 en 17 nieuwe positieve testuitslagen. De vier sterfgevallen waren in Rotterdam, Roermond, Almelo en het Friese Weststellingwerf.

In 104 gemeenten werden woensdag geen besmettingen gemeld. In 88 gemeenten, waaronder bijvoorbeeld Apeldoorn, kreeg maar één iemand een positief testresultaat. In veiligheidsregio Twente kwamen maar 9 nieuwe besmettingen bovendrijven, omgerekend 1,4 per 100.000 mensen. Dat is het laagste relatieve aantal voor een regio sinds 14 september vorig jaar. Zeeland en Drenthe hadden toen beide één besmetting per 100.000 inwoners.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.