Meevaller van 1,7 miljoen voor Hilversum. Lagere kosten Jeugdzorg en WMO door coronamaatregelen

Eddie de Paepe
Hilversum

Een eenmalige meevaller voor de gemeente Hilversum. De kosten voor Jeugdzorg en WMO in 2020 zijn in het regio Gooi en Vechtstreek lager dan gevreesd. Dat scheelt de mediastad 1,7 miljoen euro.

In de voorlopige jaarrekening was een inschatting gemaakt van de kosten voor de Jeugdzorg en de WMO. De inschatting is gunstiger uitgekomen dan verwacht, meldt de gemeente nu. Dat is voornamelijk te danken door lagere kosten voor begeleiding en dagbesteding vanuit de WMO en de uitvoering van de Jeugdwet. Onder de streep houdt de gemeente daarom niet 2,5 miljoen maar 4,2 miljoen over. Dit bedrag wordt aan de reserves toegevoegd en kan in de toekomst worden ingezet.

Minder hulp

Door de coronamaatregelen waren er minder mogelijkheden voor dagbesteding en zochten mensen minder hulp, licht de gemeente de meevaller toe. Er zijn daardoor minder kosten gemaakt.

In april presenteerde Hilversum haar voorlopige jaarrekening over 2020 toen zij nog in afwachting was van de eindafrekening met de Regio Gooi en Vechtstreek over de zorgtaken. Deze afrekening is nu ontvangen en alsnog verwerkt in de jaarrekening.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen