Raad stelt besluit over vernieuwing Westfries Museum uit na storing bij uitzenden raadsvergadering

Het Westfries Museum.

Het Westfries Museum.© Foto Mediahuis

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeenteraad van Hoorn heeft dinsdagavond besloten de behandeling van het voorstel voor de vernieuwing van het Westfries Museum uit te stellen tot na de zomervakantie.

De miljoenen vergende vernieuwing van het museum stond op de agenda, maar een ernstige storing bij de uitzending van de raadsvergadering gooide roet in het eten.

De gemeenteraad vergaderde deze avond voor het eerst weer fysiek in het stadhuis, maar er mag vanwege de coronabeperkingen nog geen publiek bij aanwezig zijn. Omdat het wettelijk verplicht is dat publiek live kennis kan nemen van de beraadslagingen, werd de vergadering geschorst totdat de technische problemen opgelost waren. Dat duurde bijna anderhalf uur. Daarop werd besloten het museum van de volle agenda te halen.

Wethouder Samir Bashara aanvaardde het uitstel ’met tegenzin en pijn in het hart’. Maar hij drukte de raad wel op het hart dat het voorstel direct na de zomervakantie wel moet worden behandeld, omdat Hoorn 2,5 miljoen euro aan subsidie misloopt als dit jaar geen definitief besluit wordt genomen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen