Blije koppies in de kas. Aardbeien plukken als populair uitje. In Hoogwoud worden 250 emmertjes gevuld

Elin Veeken plukt samen met mama Sharita en oma Merlyn aardbeien bij Groot in Vers in Hoogwoud.© Foto Marcel Rob

Judit de Redelijkheid
Hoogwoud

Terwijl oma Merlyn alvast een volgend exemplaar uitzoekt, neemt de vijfjarige Elin Veeken een aardbei in ontvangst van haar moeder Sharita. Met een lach op haar gezicht. Bijna twee emmers vol hebben de drie al bij elkaar geplukt in de kas van Groot in Vers in Hoogwoud.

In totaal zullen er ongeveer 250 - voor vijf euro per stuk - gevulde emmers het erf aan de Herenweg verlaten. ,,Het was prachtig”, zeggen Willem Jan Groot en Marleen Marcus na afloop van de plukdag die dit weekeinde gepland stond. ,,Blije ouders en opa’s en oma’s. En voor de kinderen was het helemaal een feest.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Marleen Marcus is met dochter Suus Groot zelf ook even aan het plukken geslagen.© Foto Marcel Rob

Hun familiebedrijf in Hoogwoud, dat Tonnes en Jan Willem Groot als mede-eigenaren heeft, beschikt over twee grote kassen. ,,Normaal gesproken doen we dit alleen in de tweede kas, maar nu dachten we waarom ook niet de ander. Zo gezegd zo gedaan. We merkten dat de mensen het fijn vonden dat ze weer ergens naartoe konden gaan met de kinderen. Zoiets simpels als aardbeien plukken kan er dan voor zorgen dat er allemaal blije koppies door onze kas lopen.”

Er werden ongeveer 250 emmertjes verkocht. ,,Dat staat voor 250 liter aardbeien. Eind juli organiseren we een tweede plukdag, dan in de andere kas.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen