Dat wordt even omrijden: de Schoorldammerbrug krijgt nieuw asfalt en gaat tijdelijk dicht. Een half jaar geleden ook al

De Schoorldammerbrug was in november ook gesloten in verband met werkzaamheden.© Archieffoto Hans van Weel

Suzanne Rijnja
Schoorldam

De Schoorldammerbrug gaat tijdelijk dicht. Van maandag 14 tot en met donderdag 17 juni is de brug van 20.00 uur tot en met 5.00 uur in beide richtingen afgesloten. Daarnaast is de brug in het weekend van vrijdag 18 juni 20.00 uur tot zondag 20 juni 16.00 afgesloten in de richting van Warmenhuizen.

Het asfalt van het fietspad en de brug wordt vernieuwd. De brug blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers, meldt de provincie. Hun oversteek wordt geregeld met hulp van verkeersregelaars. Dat geldt ook voor toegang van het openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten.

Van vrijdag tot en met zondag is de brug in de richting van Schoorl naar Warmenhuizen dicht. Auto’s die van Warmenhuizen naar Schoorl rijden kunnen wel over de brug rijden.

Omleiding

Het verkeer vanuit Warmenhuizen wordt omgeleid via de Schagerweg (N245), Ring Alkmaar en de N9. Het verkeer uit Schoorl rijdt via de N9, Ring Alkmaar naar de Schagerweg (N245).

Maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni zijn de reservedagen voor werkzaamheden, voor het geval deze uitlopen. Ook dan zal de brug overdag geopend zijn.

De Schoorldammerbrug was afgelopen november ook tijdelijk gesloten. De werkzaamheden toen waren bedoeld om het geluidniveau van het verkeer dat over de brug rijdt af te laten nemen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.