De feestweek Eemnestival gaat dit jaar door; ’We hopen weer een ’Prutmarathon’en ’Met Vaart in de Vaart’ te kunnen organiseren’

De feestweek Eemnestival gaat dit jaar weer door.

Ilona Bos
Eemnes

De feestweek ‘Eemnestival’ gaat dit jaar, georganiseerd door de vereniging KPJ Eemnes, gewoon weer door. Het vindt plaats van 8 tot en met 12 september. Hoe de week er precies uitziet, is nog niet helemaal duidelijk.

De KPJ wil een zo normaal mogelijke feestweek organiseren, maar bepaalt de definitieve activiteiten tegen die tijd. ,,Het moet wel haalbaar zijn binnen de dan geldende coronamaatregelen”, zegt een van de organisatoren, Mariëlle van ’t Klooster. ,,Vooralsnog staat het boltoernooi, een bekend kaartspel in Eemnes op het programma, maar ook de feestavond op vrijdagavond en de middag voor kinderen op woensdag.”

Daarnaast ziet de organisatie graag weer een editie van ‘Met Vaart in de Vaart’. Deelnemers moeten met hun bootje zo snel mogelijk een parcours afleggen en de bel aantikken. Het is een afgeleide van het tv-programma ‘Ter land ter zee en in de lucht’. Op zaterdag kunnen inwoners mogelijk genieten van de ‘Prutmarathon’, waar ze door sloten en obstakels moeten rennen. ,,Hoe dan ook, daar kom je ranzig uit.”

,,Mochten de coronaregels deze activiteiten niet toelaten, dan kijken we naar alternatieven voor jong en oud”, zegt van ’t Klooster. ,,Misschien een wandeling langs verschillende artiesten of een drive-through bioscoop.” Eens in de twee jaar vindt het Eemnestival plaats. De ene keer organiseert de KPJ, zoals dit jaar, het feest, de andere keer Stichting Feestcomité Eemnes.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen