Automobilist vlucht met telefoon van vrachtwagenchauffeur na ongeluk in Hoogwoud, even later vier mannen aangehouden in Opmeer

© GLOCALmedia

1 / 5
Internetredactie
Hoogwoud

Een auto en een vrachtwagen zijn donderdagavond rond 22:30 uur op de kruising van de Gouwe en de Oosterboekelweg in Hoogwoud in aanrijding gekomen. De bestuurder van de auto ging er vervolgens vandoor met de telefoon van de vrachtwagenchauffeur. Later zijn vier mannen, waaronder de gevluchte automobilist, in Opmeer aangehouden op verdenking van heling.

De twee voertuigen kwamen hard met elkaar in botsing op het kruispunt in Hoogwoud, waarbij met name de personenauto veel schade opliep. In afwachting van de hulpdiensten leende de bestuurder van de personenauto de telefoon van de vrachtwagenchauffeur. Hij zei dat hij iemand moest bellen om hem te komen halen en zijn eigen telefoon was leeg. Kort daarna kwam er een Opel Corsa bij de plaats van het ongeluk aanrijden.

(Tekst loopt door onder de foto)

© GLOCALmedia

De bestuurder van de Opel laadde samen met de betrokkene bij het ongeluk spullen over van de beschadigde auto naar de Opel. Ondertussen pleegde de man nog een telefoontje met de telefoon van de vrachtwagenchauffeur. Op dat moment stapten beide mannen plotseling in en reden met hoge snelheid weg. De vrachtwagenchauffeur en enkele omstanders bleven verbijsterd achter.

Een andere vrachtwagenchauffeur was met zijn personenauto naar de plaats van het ongeval gekomen om zijn collega te ondersteunen. Nadat de Opel Corsa wegreed heeft hij geprobeerd de daders te achterhalen, maar tevergeefs.

Agenten gingen op zoek naar de Opel en zagen de auto rond 01:00 uur rijden op de A.C. de Graafweg (N241) in Opmeer. De auto werd staande gehouden en gecontroleerd. De 29-jarige dader uit Opmeer zat in de auto en is opgepakt. Bij de controle vond de politie daarnaast politiekleding. Drie andere inzittenden, een 30-jarige man uit Midwoud, een 25-jarige man uit Alkmaar en een 37-jarige man uit Amsterdam zijn daarop ook aangehouden op verdenking van heling.

(Tekst loopt door onder de foto)

Een paar uur na het ongeluk werden vier mannen opgepakt op de N241 in Opmeer© GLOCALmedia

De personenauto die betrokken was bij het ongeluk in Hoogwoud bleek later niet verzekerd te zijn. Ook beschikte de 29-jarige verdachte niet over een geldig rijbewijs.

De vrachtwagen kon na het ongeluk verder rijden, de personenauto is weggesleept.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.