Een bedrag van 790.000 euro. Dat is het hoogste bod dat donderdag is uitgebracht op het voormalige politiebureau in Wieringerwerf. Maar dat kan nog veranderen

Het voormalig politiebureau aan de Terpstraat.

Het voormalig politiebureau aan de Terpstraat.© Foto BOG Auctions

Tessa Thepen
Wieringerwerf

Via platform BOG Auctions zijn donderdag verschillende oud-politiebureaus geveild. Zo ook die in Wieringerwerf aan de Terpstraat. De hoogste bieder kwam op de proppen met een bedrag van bijna acht ton, maar vrijdag worden de biedingen die per envelop zijn ingestuurd pas opengemaakt.

Het pand is door de politie te koop gezet, omdat zij samen met andere hulpdiensten hun intrek hebben genomen aan de Medemblikkerweg.

Enveloppen

In totaal is er 68 keer geboden op het bureau in de Terpstraat, dat 884 vierkante meter beslaat. Maar met een bod van 790.000 euro is de bieder nog niet verzekerd van zijn aankoop. „Het betekent nog niet dat het verkocht is”, zegt Kevin van Asselt van veilingplatform BOG Auctions. „Naast de veiling hadden bieders de mogelijkheid om een een bieding in een envelop aan de notaris te geven. Die worden vrijdag pas geopend. Daar kan een hogere bieding in zitten.”

Het gaat volgens Van Asselt zeker nog een tijdje duren voordat het pand echt verkocht is. „Dat gaat een langdurig proces worden. Als de politie het verkoopt, moet het eerst gegund worden. Daarna moet er nog onderzoek gedaan worden.” Daarbij hoort onder meer een Bibob-onderzoek naar de integriteit van de koper: is de partij niet betrokken bij malafide zaken? „Het kan nog wel maanden duren alvorens er duidelijkheid is en de overdracht plaatsvindt.”

Andere politiebureaus

Er zijn donderdag nog drie politiebureaus geveild via BOG Auctions: in Heiloo (hoogste bod 1.262.500 euro), Nieuw-Vennep (1.272.500 euro voor twee panden) en Alblasserdam (957.500 euro).

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.