West-Fries logistiek bedrijf De Zwaluw start vestiging op Maasvlakte

Jeroen Rotman (links) van Truckland overhandigt de sleutels van de twee nieuwe DAF-trucks aan Ferry Bakker van De Zwaluw Logistiek.© Foto Truckland

Cees Beemster
Oosterblokker

De Zwaluw Logistiek uit Oosterblokker start medio volgend jaar een nieuwe vestiging op Maasvlakte 2 in de Rotterdamse haven. Met dit nieuwe warehouse wil het bedrijf beter aansluiten op de wensen van de huidige en toekomstige klanten, die hun goederen door middel van zeecontainers ontvangen en verzenden via de Rotterdamse haven.

Door deze vestiging en alle faciliteiten (opslag, douaneformaliteiten, containers laden/lossen, verpakken, om- en herpakken) dichter bij de haven te plaatsen, nemen de wegkilometers en bijbehorende CO2-uitstoot af. Temeer omdat er in het voor- en natraject meer gebruik gemaakt gaat worden van langere en zwaardere vrachtautocombinaties, de binnenvaart, trein en waar nodig het vliegtuig. Het nieuwe warehouse wordt volledig CO2-neutraal met eigen zonnepanelen.

De Zwaluw is tegenwoordig een onderdeel van het logistieke concern Pyxis. Naast de hoofdvestiging in Oosterblokker, heeft De Zwaluw vestigingen in Enkhuizen en het Limburgse Echt. De familie De Ruiter startte De Zwaluw als transportbedrijf midden vorige eeuw in Enkhuizen met tien trucks. Inmiddels werken hier nu zo’n 150 werknemers. De Zwaluw is aangesloten bij TransMission, een samenwerkingsverband van transporteurs in de Benelux.

Nieuwe DAF-trekkers

Zowel food als non-food-goederen worden door De Zwaluw vervoerd met zestig voertuigen. Omdat met goederen in industriële en stedelijke woon-werkgebieden wordt gereden, investeert De Zwaluw in zuinige en stille DAF-vrachtwagens. Recent zijn vijf oude trucks vervangen door twee nieuwe 4x2 DAF CF410 trekkers. Truckland Wognum mocht de nieuwe trekkers onlangs leveren, en regelt ook de reparaties en het onderhoud.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

De twee nieuwe DAF-trucks van De Zwaluw in Oosterblokker© Foto Truckland

De twee nieuwe DAF-trucks van De Zwaluw in Oosterblokker.© Foto Truckland

Dankzij slimme technologie blijft het geluid van deze trucks onder de 71 decibel, zo wordt verzekerd. De motoren draaien op een nieuwe dieselbrandstof die de uitstoot van CO2, zwavel, fijn- en stikstof verlaagt. In totaal heeft De Zwaluw nu achttien DAF trucks, trekkers en bakwagens.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen