Judoka De Wit uit Heemskerk wint brons op WK

Frank de Wit na het winnen van brons op WK in Budapest.

Frank de Wit na het winnen van brons op WK in Budapest.© AFP

ANP
BOEDAPEST

De judoka's Frank de Wit uit Heemskerk en Sanne Vermeer hebben op de wereldtitelstrijd in de Hongaarse stad Boedapest brons gewonnen. Ze deden dat respectievelijk in de klasse tot 81 en tot 63 kilogram.

De Wit had in de troostfinale tegen de Japanner Sotaro Fujiwara vaak het overwicht. Hij won omdat zijn tegenstander drie straffen wegens passiviteit kreeg, waarvan de laatste en beslissende in extra tijd.

De Wit was de finale misgelopen door in de halve eindstrijd te verliezen van Tato Grigalasjvili uit Georgië. Hij won eerder dit jaar brons op de World Masters en zilver in de grand slam van Tel Aviv.

Lees ook: Judoka Frank de Wit uit Heemskerk verliest in halve finales WK en strijdt om brons [video]

Vermeer won in een van beide kanten aanvallende partij de strijd om de derde plaats van Ketleyn Quadros uit Brazilië. De 23-jarige Friezin versloeg haar opponente op ippon. Vermeer had haar kansen op goud verspeeld, door in de halve finale te verliezen van de Française Clarisse Agbegnenou.

Enkele weken geleden won Vermeer ook al brons op de Europese titelstrijd in Lissabon. Ze was dit seizoen ook al goed voor podiumplaatsen op de World Masters in Doha en op twee grand slams, in Tel Aviv en Kazan. Vermeer neemt niet deel aan de Olympische Spelen van Tokio. In haar klasse kreeg Juul Franssen de voorkeur. Franssen werd in Boedapest al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen