De weg die te boek staat als de gevaarlijkste in de Noordkop, moet nu een stuk veiliger zijn. Werkzaamheden N240 maand eerder klaar

Nieuw asfalt op de N240.

Nieuw asfalt op de N240.© Foto WaakSaam

Casper Duin
Middenmeer

De Medemblikkerweg (N240) is een maand eerder opengegaan dan gepland. De werkzaamheden op de weg tussen Wieringerwerf en Medemblik zijn sneller verlopen.

Eigenlijk zou de als gevaarlijk bekend staande N240 op 9 juli weer toegankelijk zijn voor verkeer. Sinds afgelopen vrijdag is de weg echter weer open.

’De werkzaamheden zijn sneller verlopen omdat we een extra asfaltploeg hebben ingezet, we hebben efficiënter kunnen werken door het inzetten van lokale aannemers en de weersomstandigheden waren goed’, zo meldt WaakSaam dat in opdracht van de provincie de werkzaamheden uitvoerde.

De voorbije twee maanden is het asfalt van de rijbaan en het fietspad tussen de Flevoweg en het Wagenpad vernieuwd. Ook zijn de kruisingen opnieuw ingericht.

Verlichting

WaakSaam heeft een aantal werkzaamheden daarentegen nog niet kunnen uitvoeren. Zo zal de openbare verlichting in het najaar geplaatst worden.

Ook het laatste deel van de N240 tot aan Medemblik staat op de nominatie om te worden opgeknapt. De provincie Noord-Holland gaat ook daar het wegdek vernieuwen en de kruispunten opnieuw inrichten, waarmee de verkeersveiligheid wordt vergroot. Twee bruggen zijn onderdeel van de plannen. Vanwege de omvang van het project kon dit niet door WaakSaam worden uitgevoerd; de provincie zal dit apart aanbesteden. Op dit moment is de planning nog niet bekend.

(Tekst gaat door onder de foto)

De N240 ’nieuwe stijl’.

De N240 ’nieuwe stijl’.© Foto WaakSaam

De Medemblikkerweg wordt door velen gezien als ’de dodenweg'. Op 26 mei vorig jaar kostte een aanrijding tussen twee auto's het leven aan twee Roemeense mannen.

Op 5 juli 2016 vond op dezelfde kruising (Medemblikkerweg-Wagenpad) ook een dodelijk ongeval plaats. Toen werd een 51-jarige scooterbestuurder van achteren aangereden door een automobilist uit Wieringerwerf. Op 15 juli 2012 kwam de 35-jarige Kim van Zoonen op de Medemblikkerweg om het leven toen ze in haar auto werd aangereden door een Poolse bestuurder, die vier keer te veel alcohol op had en te hard reed.

Lees ook: Fataal ongeluk Wieringerwerf: 3,5 jaar cel plus rijverbod 5 jaar

Lees ook: Twee doden en acht gewonden bij botsing busje en auto bij Middenmeer

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.