Na twee jaar weer Foodfestival aan de Zaan, maar betaald en kleiner van opzet

Het Foodfestival aan de Zaan voor coronatijd.© Archieffoto Wim Egas

Ronald Massaut
Wormerveer

Na uitstel in 2020 in verband met corona is er vrijdag 2 juli toch weer een nieuwe editie van Foodfestival aan de Zaan. Niet het massale karakter van laatstelijk 2019, kleiner en alleen binnen met een toegangskaartje en een negatieve coronatest.

Foodfestival aan de Zaan is ooit bedacht vanuit kookwinkel K’ook! in de Zaanbocht. Op het hoogtepunt kwamen er geschat 13.000 bezoekers langs bijna de gehele Zaanweg van kookwinkel tot de Marktstraat, met aan beide kanten foodtrucks, marktkramen en eigen stands, afgewisseld met muziek.

In de nieuwe opzet wordt het foodfestival beperkt tot 3.500 bezoekers die vrijdag op een afgeschermd festivalterrein op de Zaanweg. Coronaveiligheid dwingt de organisatie tot een negatieve coronatest. Die moeten de bezoekers samen met een vooraf gekocht entreekaartje laten zien. Kaarten zijn online te kopen. Aan de verkoopsite wordt nog gewerkt.

De organisatie van Foodfestival aan de Zaan is eerder overgenomen door Marjan Hoffman. In 2021 doet zij de organisatie samen met Peter Sikkes.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.