Nino Gorissen heeft vertrouwen van Suns en tekent voor twee seizoenen bij. Ook Stan van den Elzen blijft in Den Helder

Stan van den Elzen (rechts) gaat nog een jaar door bij Den Helder Suns in de eredivisie basketbal

Stan van den Elzen (rechts) gaat nog een jaar door bij Den Helder Suns in de eredivisie basketbal

Ruud Ramler
Den Helder

Nino Gorissen heeft zijn contract bij basketbalclub Den Helder Suns met twee seizoenen verlengd. Zeker zo verheugd is de leiding dat Stan van den Elzen nog een seizoen in Den Helder blijft spelen.

Hij tekende voor een jaar bij om zijn opties daarna open te houden. Gorissen wilde zich wel langer vastleggen. ,,Dat doen we niet zo maar’’, zegt voorzitter Maarten Bais van de nummer zes afgelopen seizoen in de eredivisie. ,,Het is een blijk van vertrouwen in de speler.’’

Gorissen hoorde met gemiddeld net geen vijf assists per wedstrijd tot de top in dat klassement. De spelverdeler gaat het basketballen combineren met een MBO opleiding sport en bewegen.

Waar het voor Gorissen zijn vierde termijn in Den Helder wordt staat Van den Elzen voor zijn tweede seizoen. Hij kwam vorig jaar over van Den Bosch waar de concurrentie zijn verdere ontwikkeling in de weg stond. In Den Helder manifesteerde de guard/forward zich meteen tot een dragende kracht.

Een hielspoorblessure maakte dat de Brabander, die uitgroeide tot vaste waarde in de basis van coach Peter van Noord, in de slotfase van de competitie moest passen. In de kwartfinale van de play-offs tegen Donar keerde Van den Elzen weliswaar terug in de ploeg maar een gebrek aan ritme speelde hem parten.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen