Horse Event Vijfhuizen breidt flink uit. ‘We verwachten meer dan 40 duizend paardenliefhebbers’

Horse Event breidt uit.

Horse Event breidt uit.© Archief

Sharon Story
Vijfhuizen

Het hippische evenement Horse Event breidt dit jaar flink uit. Op 11, 12, 18 en 19 september worden duizenden paardenliefhebbers verwacht op de vertrouwde locatie van de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

In plaats van drie dagen zal het paardenevenement verspreid worden over twee weekenden. De uitbreiding is mede het gevolg van de grote populariteit van influencers binnen de pony- en paardensector, waardoor de toestroom van jeugd een gigantische toevlucht heeft genomen. ,,Onwijs leuk om te zien dat er zoveel jonge paardenliefhebbers zijn”, zegt Elke Hoogenboom van Horse Event. ,,In totaal verwachten we meer dan 40 duizend bezoekers’’.

Het eerste weekend zal met name gericht zijn op de jeugd. Jonge paardenfans én hun ouders kunnen terecht voor shows, clinics en workshops van bekende ruiters en influencers zoals Britt Dekker, Jesse Drent en Kristy Snepvangers.

Het tweede weekend richt zich meer op recreatie, sport en de hippische ondernemer, met onder meer clinics van toonaangevende topsporters en trainers. Hoogenboom: ,,Ook de jeugd is dan welkom, maar de clinics zullen langer, technischer en meer inhoudelijk zijn.”

Gedurende de hele maand juni maakt Horse Event de clinicgevers en programma-onderdelen bekend. Entreekaarten voor het hippische evenement zijn vanaf 1 juli te bestellen via de website.

Britt Dekker

Britt Dekker© Archief

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen