Beste TikTokker van Nederland Pieter van Leijen blijft bescheiden: ’Ik had geen hoge verwachtingen’

Pieter van Leijen.© Foto Marcel Rob

Daan Keijzer
Zwaag

Verwacht had hij zijn uitverkiezing allerminst. Maar vrijdagochtend werd de uit Wervershoof afkomstige Pieter van Leijen wakker als officieel de beste TikTokker van Nederland.

In aanloop naar de digitale uitreiking van The Best Social Awards donderdagavond bleef Van Leijen, beter bekend van zijn typetje ’Juf Ellen’ op het sociale medium TikTok, redelijk koel. „Ik had geen hoge verwachtingen en was ook niet zenuwachtig eigenlijk”, vertelt hij. „Tot nog niet eens zo heel lang geleden wist ik niet eens dat er een prijs bestond voor sociale media. Pas toen ik in aanraking kwam met de Awards heb ik wat meer gas gegeven. Ik trommelde m’n fans op met het idee ’wie weet’.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Leijen, die zijn razend populaire filmpjes maakt onder de artiestennaam Pieter Valley, werd door een jury en met publieksstemmen verkozen boven vijf andere kandidaten. „Ik voel mij vereerd. Zodra ik de fysieke prijs heb gekregen ga ik een video maken om iedereen, en vooral mijn fans, te bedanken. Want zonder hun bestaat Juf Ellen niet, zeg maar.”

Lees ook: Brilletje op, sjaal om, sleutels in de hand. En daar is ’Juf Ellen’. TikTok-filmpjes van Pieter van Leijen worden miljoenen keren bekeken

De filmpjesmaker hoopt dat zijn nieuwe titel wellicht in de toekomst tot een ingang in de entertainmentwereld leidt. „In principe is TikTok een uit de hand gelopen hobby waar ik in korte tijd enorm viral ging. Mijn passie voor acteren en voor de camera staan blijft en ik ben benieuwd of deze prijs daar iets in kan betekenen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen