Weer een straatroof: jongens van 18 en 16 jaar bedreigd met een vuurwapen, op het hoofd geslagen en bestolen bij Geestmerambacht [update]

Suzanne Rijnja
Noord-Scharwoude

En 18-jarige en een 16-jarige uit Alkmaar zijn woensdag- op donderdagnacht bedreigd met een vuurwapen en daarna beroofd. De politie heeft een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden.

De twee slachtoffers fietsten rond middernacht bij het Geestmerambacht (Winterpad) toen ze ingehaald werden door twee personen op een scooter.

Een van hen stapte af, trok zijn wapen en beroofde de twee jongens. Een van de slachtoffers werd meerdere keren op zijn hoofd geslagen met het wapen en moest worden nagekeken door ambulancepersoneel.

De politie werd gewaarschuwd en die agenten zagen twee personen die aan het signalement voldeden. Op de scooter reden zij camping Molengroet op. Daar werd de scooter teruggevonden en de Utrechter aangehouden.

De tweede verdachte is niet meer gevonden. De recherche doet nu onderzoek naar de overval. Daarnaast roept de politie getuigen op om zich te melden (0900-8844).

Twee

De politie onderzoekt of er een link is met een andere overval in Noord-Scharwoude, vorige week vrijdag. Toen werd een 24-jarige man uit Langedijk onder bedreiging van een pistool beroofd van zijn scooter. Hierbij ging het om drie daders, die er na de beroving vandoor gingen richting het Geestmerambacht. De scooter is later teruggevonden, maar er is nog niemand aangehouden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen