Geen excuus om binnen te blijven: Nationale Buitenspeeldag 2021 bomvol leuke spelletjes

Het thema van Buitenspeeldag 2021 is ’Spel en sport’.© Foto Theo Groot

Ronneke van der Genugten

Voetballen in Hauwert en Onderdijk, spelletjes op de schoolpleinen van De Wegwijzer in Opperdoes, de Plaats in Abbekerk en op het grasveld naast Het Padland in Venhuizen; je moet wel een ijzersterk argument hebben om níet naar buiten te gaan op de Nationale Buitenspeeldag 2021.

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar vooralsnog ziet het er naar uit dat er op woensdag 9 juni perfecte weersomstandigheden zijn voor de Buitenspeeldag 2021. In de hele regio vinden er sportieve activiteiten plaats.

Groots aangepakt

In Nibbixwoud wordt de Buitenspeeldag in elk geval van 12 tot 16.30 uur groots aangepakt. Onder het thema ’Spel en sport’ is er van alles te doen op de ijsbaan van Nibbixwoud. De organisatie heeft zich ingedekt met het oog op het Nederlandse weer, dat zich kenmerkt door wisselvalligheid: bij storm of hele harde regen kan de gezonde middag alsnog doorgaan in de sporthallen van Nibbixwoud en Wognum.

(Tekst gaat door onder de foto)

Buitenspelen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger, maar het is goed voor de gezondheid, voorkomt overgewicht en verlaagt het stressniveau.© Archieffoto

Voor alle kinderen van de basisscholen in Stede Broec hebben het sociaal-cultureel centrum ’t Stadsplein en JC Inventas de krachten gebundeld. Hier vindt de Buitenspeeldag plaats op de sportvelden rond JC Inventas. Door het gratis aanbod van verschillende sportverenigingen kunnen jongens en meisjes kennismaken met diverse sporten.

Gemeente Hoorn pakt uit met een sportinstuif voor kids op verschillende locaties. In de sporthallen De Grote Waal, De Kers en De Opgang kan de jeugd naar hartenlust losgaan op verschillende sportactiviteiten.

Overgewicht

Marco de Vent, bewegingsconsulent van organisator Team Sportservice kijkt ernaar uit om een leuke, maar vooral sportieve dag met de jeugd te beleven. „Buitenspelen is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Terwijl het juist goed is voor de gezondheid, het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau.”

Op www.noordhollandactief.nl staat het complete aanbod van de Buitenspeeldag 2021 per gemeente overzichtelijk vermeld. Inschrijven voor een activiteit kan tot en met maandag 7 juni.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen