Arrestatieteam pakt nog twee verdachten op vanwege dodelijke schietpartij Bergen aan Zee. Inmiddels zitten er al elf mensen vast

Bij de schietpartij op 16 februari kwam een 45-jarige Colombiaan om.

Bij de schietpartij op 16 februari kwam een 45-jarige Colombiaan om.© Archieffoto Michel van Bergen

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee

Een arrestatieteam van de politie heeft nog twee verdachten opgepakt vanwege de dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee op 16 februari dit jaar. Dat betekent dat er inmiddels elf personen vastzitten.

Dinsdag heeft de politie een 29-jarige man uit ’s Heerenberg (Gelderland) en een 42-jarige man uit Aalten (Gelderland) opgepakt. Daarnaast is er een auto in beslag genomen.

In deze zaak zitten er nu elf personen vast. De zes Colombianen die deze week voor de rechter stonden worden aangeklaagd wegens witwassen en verboden wapenbezit.

Daarnaast zijn er later nog drie personen opgepakt in Nederland en Spanje die worden verdacht van moord of doodslag.

Het is niet duidelijk op welke manier de twee nieuwe verdachten betrokken zouden zijn bij de schietpartij, waarbij een 45-jarige Colombiaan overleed. Hun precieze rol wordt nog onderzocht, meldt het Openbaar Ministerie.

Waarschijnlijk gaat het om een drugsdeal met nepcoke. In de achterbak van het slachtoffer werden pakketten geperste poedersuiker aangetroffen.

De twee mannen uit Gelderland worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Verder doet de politie geen mededelingen.

Lees ook: ’Het enige wat ik wil is dat deze nachtmerrie zo snel mogelijk eindigt’. Verdachten van dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee voor de rechter

Lees ook: De schietpartij in Bergen aan Zee was een afrekening in het drugscircuit, zegt de Spaanse politie

Lees ook: Moord, martelingen en dodelijke deals: hoe de Colombiaanse cokemaffia oprukt in Nederland

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen