Organisaties van Zomerfestijn Bovenkarspel en Donut Dag Leger des Heils verblijd met drie gesponsorde fietsjes voor minima-gezinnen

Vreugde bij de uitreiking van de fietsjes.© Foto Marcel Rob

Martijn Mak
Hoorn

Egbert Wubbema van Leger des Heils Bovenkarspel en Marianne de Vries van Kindgericht Werken hebben maandagmiddag drie gloednieuwe fietsjes in ontvangst genomen van Jan en Lida Kooijman (van Fietsjes voor minima), om te verloten tijdens het Zomerfestijn in Bovenkarspel.

Het Zomerfestijn is een evenement van Kindgericht Werken - dat tegelijk wordt georganiseerd met de Donut Dag van het Leger des Heils - met allerlei activiteiten, zoals oud-Hollandse spelen, een grabbelton en een zomerloterij. Hierbij zijn onder meer kinderfietsjes en een televisie met dvd-speler te winnen. Het doel van het feest is om bedrijven, stichtingen en inwoners uit de omgeving verbinden.

Via via hoorde Jan over het initiatief van stichting Kindgericht Werken en Leger des Heils: het zomerfestival in Bovenkarspel. „Ik wilde daar iets aan bijdragen en heb via onze sponsoren, Grig Tweewielerservice in Hoorn en Volare Kinderfietsen in Volendam, drie kinderfietsjes kunnen regelen.”

Zelfstandig verder

Jan en Lida zetten zich al jaren in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te voorzien van gratis fietsjes. Dit deden zij sinds oktober 2018, samen met Mans Semler. Na onenigheid binnen de stichting besloot het tweetal echter aan het begin van dit jaar om zelfstandig verder te gaan. Jan: „Sindsdien hebben we alweer 180 fietsjes weggegeven.”

Een nieuwe werkplek vonden de Zwaagers bij Life Builders van Geert Oosterhout, gevestigd in Hoorn. „We zijn hem zeer dankbaar. En ook kunnen we daar wat mensen begeleiden. Zo help je hen ook.”

Het zomerfestijn vindt plaats op 4 juni, van 14 tot 17 uur. Locatie is het terrein van Leger des Heils Bovenkarspel (Murillostraat 22).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen