Langedijker (24) onder schot gehouden en beroofd van scooter door drie mannen

De politie vraagt getuigen van de beroving om zich te melden.

De politie vraagt getuigen van de beroving om zich te melden.© Archieffoto

Internetredactie
Noord-Scharwoude

Een 24-jarige man uit Langedijk is vrijdagavond onder bedreiging van een pistool beroofd van zijn scooter in Noord-Scharwoude. De drie daders zijn nog spoorloos. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Het slachtoffer werd iets voor middernacht onder schot gehouden op de Wagenweg. Vlak daarvoor reden twee mannen op een scooter hem voorbij. Niet veel later kwam hetzelfde voertuig weer langsrijden. Ditmaal met drie mannen erop.

De scooter met het trio stopte naast de Langedijker. De mannen hadden kwade bedoelingen. Eén van hen pakte een pistool en richtte dat op het slachtoffer. Hij moest zijn scooter afstaan. Dat deed hij ook, waarna de daders er vandoor gingen in de richting van het Geestmerambacht. Zij gingen vervolgens onder de N245 door via een tunneltje.

Signalementen

De politie heeft van de verdachten signalementen verspreid. Eén van de daders is tussen de 18 en 22 jaar, ongeveer 1,85 meter lang en hij droeg een zwarte jas en trainingsbroek. Ook had hij een gebreide bivakmuts op.

Een ander was van dezelfde leeftijd, circa 1,80 meter lang, licht getint, heeft korte bruine krulletjes en droeg zwarte kleding.

Mondkapje

Van de laatste verdachte is alleen bekend dat hij een zwarte pet op had met daarboven een capuchon en een mondkapje droeg.

De politie vraagt of getuigen van de beroving zich willen melden. Dat kan via tel. 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Deze foto van een scooter heeft de politie gedeeld.

Deze foto van een scooter heeft de politie gedeeld.© Politie

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen