Culinaire hapjes tijdens zonovergoten fietstocht door de regio, Bites and Bikes komt eraan. Met spinaziewafel met zalm en gerookte eendenborst

Het hapje dat bij Monk is te verwachten.

Het hapje dat bij Monk is te verwachten.© foto aangeleverd

Pieter van Hove
Velsen

Na het succesvol verlopen Bites and Bikes, de culinaire fietstocht in de regio op Hemelvaartsdag, is het dit weekeinde weer mogelijk om al fietsend hapjes te halen bij vier aangesloten restaurants.

Op de fiets van Haarlem naar Santpoort, Driehuis en Velsen-Zuid is sowieso al een mooie route, maar de maag wordt bovendien gestreeld bij Fishbar Monk aan de Haarlemse Turfmarkt 20, dan door naar La Mia aan de Hoofdstraat 188 in Santpoort-Noord. Daarvandaan is het niet ver naar café Middeloo aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis en Brasserie Beeckestijn aan de Rijksweg in Velsen-Zuid.

Bij Beeckestijn staat er spinaziewafel met zalm op het menu, een oester op Japanse wijze bij Monk, gerookte eendenborst met oesterzwam kroketje bij cafe Middeloo én een truffel risotto met dorade bij La Mia. Voor de vegetariërs zijn er vega bites verkrijgbaar via Bitesandbikes.nl/tickets.

Tickets

Belangstellenden kunnen tickets bestellen voor 25 euro via www.bitesandbikes.nl/tickets. ,,Die tickets kunnen de deelnemers uitprinten of opslaan op hun telefoon. Op de dag zelf kunnen ze tussen 12 en 18 uur bij de restaurants terecht. De mensen kunnen zelf een route uitstippelen. Zo worden pieken bij horecagelegenheden voorkomen. De hapjes worden overigens buiten geserveerd.’’

Alle gerechten staan op www.facebook.com/bitesandbikesnl en www.instagram.com/bitesandbikesnl. Drankjes moeten apart worden afgerekend.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen