Verbazing over afblazen woningbouw op voetbalvelden RKVV Velsen: is de streep door de 2900 te bouwen woningen niet voorbarig?

Het gebrek aan parkeerruimte is van de redenen dat de club wel wil verhuizen.

Het gebrek aan parkeerruimte is van de redenen dat de club wel wil verhuizen.© archieffoto United Photos / Ron Pichel

Susanne Moerkerk
Driehuis

Het CDA wil opheldering van wethouder Sebastian Dinjens over de verhuizing van RKVV Velsen in Driehuis.

De komende tien jaar gaat er niet gebouwd worden op de voetbalvelden, besloten burgemeester en wethouders. Dit is een verrassing voor de club die in een spagaat zit. De voetbalvereniging wil zelf graag verhuizen om zo de parkeerproblemen op te lossen en er moet geïnvesteerd worden in de club.

Ook is RKVV in gesprek met een ontwikkelaar. Het CDA wil weten wat de tussenstand is in de gesprekken tussen de club en de gemeente die al jaren gaande zijn. ,,Zijn er mogelijkheden onderzocht op haalbaarheid? Wat zijn daarvan de uitkomsten?’’, vraagt CDA’er Cees Sintenie zich af.

Ontwikkelaar

De voetbalvereniging is met een ontwikkelaar in gesprek; zij zijn niet eerder op de hoogte gebracht dat de gemeente niet voornemens is om de club voor 2030 te verhuizen en moesten dat in de krant lezen.

Sintenie vraagt zich af of dit de manier is waarop met verenigingen en ontwikkelaars wordt omgegaan. ,,Waarom is er niet eerst een onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van verhuizen? Velsen moet 2.900 woningen bouwen voor 2030, is het afstrepen van de velden als bouwlocatie dan niet voorbarig?’’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen