Marlies zamelt dertig kinderwagens in voor stichting Because We Carry, die er in totaal 750 naar Lesbos gaat brengen. ’Ik help graag mensen, dat is denk ik de aard van het beestje’

Een bord in de tuin bij Marlies Valkering, op 7 juni hoopt ze minimaal dertig kinderwagens te hebben.

Een bord in de tuin bij Marlies Valkering, op 7 juni hoopt ze minimaal dertig kinderwagens te hebben.© Eigen foto

Tessa Thepen
Wieringerwaard

In een kleine twee weken tijd wil stichting Because We Carry 750 kinderwagens verzamelen voor gevluchte ouders en kinderen op Lesbos. Marlies Valkering uit Wieringerwaard is een van de hoofdinzamelaars van Noord-Holland. Voor 7 juni hoopt ze minimaal dertig kinderwagens binnen te hebben.

Vorig jaar is Marlies zelf naar Lesbos geweest met Because We Carry om er als vrijwilliger te helpen. „Dat was bijzonder, intens en heel waardevol”, zegt ze. „Je moet een soort afstand kunnen houden, maar ook dichtbij durven komen.”

Afval

„Je bent daar met een team van zeven mensen en doet verschillende dingen. Ontbijt brengen, helpen bij het organiseren van sportactiviteiten, maar ook afval opruimen. Dat zwerft rond, want er zijn niet zoveel plekken waar je het kwijt kan. Met de mensen die er wonen zijn we de straten en het kamp schoon gaan maken, dat was bijzonder. En toen kamp Moria er nog was, hebben we daar ingezamelde rugzakjes uitgedeeld.”

„Ik wil graag mensen helpen, dat is denk ik een beetje de aard van het beestje. En de manier waarop Because We Carry dat doet, niet lullen, maar poetsen, spreekt mij aan. Recht door zee en vanuit het hart.”

Verzamelpunt

Marlies zou graag nog een keer naar het eiland gaan. „Ik ben met het We Carry-virus besmet”, zegt ze. Maar dat is tijdelijk niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Dus nu doet ze wat ze kan vanuit Wieringerwaard. „Bij dit soort acties sta ik meestal klaar om te helpen. Er worden dan eerste verzamelpunten gevraagd om vanuit daar het doel te behalen.”

Over heel Nederland verdeeld zijn er 24 eerste inzamelpunten. Elk punt heeft tot en met 7 juni de tijd om dertig kinderwagens in te zamelen. In totaal zijn dat er hopelijk 750, die per vrachtwagen naar Lesbos zullen worden vervoerd.

Marlies zit nog lang niet op de dertig, dus elke kinderwagen of buggy is welkom op Nieuwesluis 18 in Wieringerwaard. Belangrijk is dat de ingeleverde kinderwagens een zonneklep hebben en dat ze inklapbaar zijn. Meer informatie via 0641875405 (Marlies) en becausewecarry.org.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.