Gemeenschapsveiling Venhuizen dit keer online: bieden op kleiduiven schieten, rondje varen en een pondje paling

Meidenteam van WSW in actie. De voetbalclub in Wijdenes wil met geld van de Gemeenschapsveiling nieuw meubilair aanschaffen.© Foto Mediahuis Cees Beemster

Cees Beemster
Venhuizen

De Gemeenschapsveiling voor verenigingen in Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek vindt opnieuw vanwege de coronasituatie niet live plaats. In plaats daarvan worden de kavels dit keer online verkocht. Bieden van achter de computer kan van 19 juni tot en met 3 juli.

De veiling kon vorig jaar vanwege corona niet doorgaan. Voorzitter Arjan Boon zegt dat hard gewerkt is om nu de eerste onlineveiling te laten plaatsvinden. De kavels die vorig jaar zijn verzameld zijn afgestoft en worden nu alsnog aangeboden omdat ze volgens de organisatie te leuk zijn om niet te worden geveild.

Vanuit luie stoel

Via de website www.gemeenschapsveilingvenhuizen.nl kan eenieder thuis vanuit zijn luie stoel bieden op onder meer een wijnproeverij, een dag kleiduiven schieten met vier personen, een workshop speksteen bewerken, varen in de polder, diverse barbecues en een dag naar de welness. Ook zijn er leuke pakketten samengesteld voor kinderen, voor een dagje varen en een pakket voor de tuin.

Daarnaast is het mogelijk om voor een vaste prijs een taartbon, een kaas, een wijnpakket, een vleesbon, een pond paling of een kuub zand aan te schaffen. Voor alle koopjes geldt dat de opbrengst volledig ten goede komt aan de verenigingen in Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek. Mensen mogen ook een schenking doen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Zwembad ’t Hemmerven in Hem wil met geld van de Gemeenschapsveiling een AED kopen.© Archieffoto Theo Groot

Nieuw meubilair

De clubs kunnen het geld goed gebruiken. Zo wil WSW in Wijdenes geld om nieuw meubilair aan te schaffen voor langs het voetbalveld en op het terras. Zwembad ‘t Hemmerven wil het geld gebruiken om een AED te kopen, Stichting Hemmeromloop wil de bijdrage gebruiken voor de kidsrun, Reddingstation Wijdenes wil investeren in nieuwe overlevingspakken en tennisvereniging De Drieban zal een donatie gebruiken voor de aanschaf van scoreborden en bankjes.

(Tekst gaat door onder de foto)

De opbrengst van de Gemeenschapsveiling gaat naar clubs in Hem, Venhuizen, Wijdenes en Oosterleek.© Foto aangeleverd

De veiling is ook bedoeld om de kas te spekken van Rederijkerskamer De Klimop, Oranjevereniging Venhuizen, Badmintonvereniging Venhuizen, Oud West-Friese Dansgroep Wijdenes, Lucasparochie Venhuizen, Huttendorp Venhuizen, Sportvereniging SVH, SV de Valken, Muziekvereniging Venhuizen, Landelijke Rijvereniging OWF, ZVV Alpha Tours en fanfarekorps Ons Genoegen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen