Velsertunnel gaat dit weekeinde opnieuw dicht voor onderhoud. De derde keer deze maand. Pont wordt afgeraden. Alleen omrijden kan

De omleidingsroutes.

De omleidingsroutes.© Illustratie Rijkswaterstaat

Eric Kok
Velsen-Zuid

Rijkswaterstaat sluit de Velsertunnel een extra weekeinde af voor onderhoud. Komend weekeinde, van vrijdag 28 tot maandag 31 mei, worden de werkzaamheden uitgevoerd die de vorige weekeindesluitingen niet afgerond konden worden.

Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat adviseert de automobilisten om niet de pont over het Noordzeekanaal te nemen, aangezien deze niet geschikt is voor grote verkeersstromen. Ook de sluizenroute is voor autoverkeer niet beschikbaar.

De Velsertunnel (A22) was begin mei al twee weekenden dicht voor onderhoud. Komend weekeinde vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering, de verlichting, het camerasysteem en het asfalt. Dit betekent dat de Velsertunnel in beide richtingen van vrijdagavond negen uur tot maandagochtend vijf uur voor het verkeer volledig wordt afgesloten. Verkeer wordt gedurende het weekeinde omgeleid via de Wijkertunnel (A9).

Omleidingsroutes

Verkeer ten noorden van het kanaal dat naar het zuiden wil: moet via de A22 richting het noorden rijden en kan dan de calamiteitenboog naar de A9 nemen. Dan Wijkertunnel en de verbindingsboog naar de zuidelijke A22. De extra reistijd kan oplopen tot twaalf minuten.

Van vrijdagavond negen uur tot zaterdagochtend zes uur is toerit 1 IJmuiden richting Haarlem op de A22 dicht. Verkeer aan de zuidkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). Vanaf zaterdagochtend zes uur kan het verkeer via de A22 en A9 naar knooppunt Rottepolderplein reizen, daar keren en via de Wijkertunnel (A9) naar het noorden gaan.

Verkeer uit de regio Haarlem wordt geadviseerd via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). De extra reistijd kan oplopen tot 13 minuten.

Rijkswaterstaat beheert negentien tunnels, waaronder de Velsertunnel. De inspecties en onderhoudswerkzaamheden leveren verkeershinder op, maar veiligheid staat altijd voorop, zegt Rijkswaterstaat: de tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Open

Tijdens de afsluiting zijn de volgende wegen (gedeeltelijk) open:

• A22 toerit 1 IJmuiden is dicht van vrijdag 21 uur tot zaterdag 6 uur.

• A22 afrit 1 IJmuiden is het gehele weekeinde open.

• Verbindingsboog A22 is het gehele weekeinde open.

• Calamiteitenbogen A9 zijn het gehele weekeinde open.

• A208 richting A22 afrit 1 IJmuiden is het gehele weekeinde open.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden.

Dit artikel is aangepast. De omleiding van de noordzijde van het Noordzeekanaal naar het zuiden is verduidelijkt. Ook stond in een eerdere versie dat de Velsertunnel twee weken dicht was begin mei, dat moet weekenden zijn.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen