Mascha ten Bruggencate (48) is de nieuwe burgemeester van Heiloo

Mascha ten Bruggencate.© Foto gemeente Heiloo

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Mascha ten Bruggencate (48) wordt per 8 juli de nieuwe burgemeester van Heiloo. Zij is nu voorzitter van de Stadsdeelraad Centrum in Amsterdam en is lid van D66.

Ten Bruggencate volgt de vertrekkende Hans Romeyn op, die maandag 31 mei afzwaait en dan met pensioen gaat.

Ze was gemeenteraadslid in Amsterdam en in stadsdeel Centrum. Ook heeft zij jarenlange werkervaring in de (inter)nationale bankensector. Ten Bruggencate is gehuwd en woont nu in Amsterdam. Zij is geboren en getogen in Alkmaar en ging daar ook naar het Murmellius Gymnasium.

,,Zij scoort goed op bestuurlijk-politieke ervaring in een complexe bestuurlijke omgeving als Amsterdam Centrum’’, verklaarde René van Splunteren, de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de keuze. ,,Net als bij de BUCH delen de verschillende stadsdelen de ambtelijke ondersteuning. Ook wordt zij hoog ingeschat qua probleemverduidelijking, besluitvaardigheid en oordeelsvorming. Zij komt warm en benaderbaar over en weet de zaken goed te benoemen als het gaat om effectieve communicatie. Haar inlevingsvermogen is ruim aanwezig.’’

Ten Bruggencate is opgegroeid in Alkmaar en kent Heiloo goed. ,,Haar motivatie is sterk en bekendheid met Heiloo is aantoonbaar en duidelijk. Kortom, met deze kandidaat zal Heiloo ervaring, uitstekende persoonlijke competenties en vaardigheden en een verbindend vermogen binnenhalen.’’

Politicologie

Mascha ten Bruggencate ging na het Murmellius Gymnasium naar Leiden, waar ze doctorandus in de politicologie werd. Daarna werkte ze veertien jaar in het bankwezen. Ze zit sinds 2010 in de Amsterdamse gemeentepolitiek. Ze is ook in de Alkmaarse regio nog bestuurlijk actief als lid van de raad van toezicht van de Raphaëlstichting voor antroposofische zorg in Schoorl.

In totaal hadden 31 kandidaten gesolliciteerd op de functie. De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister van binnenlandse zaken. Die doet een voordracht aan de Koning.

Met Ten Bruggencate krijgt Heiloo voor het eerst in bijna vijftig jaar weer een vrouwelijke burgemeester. De laatste was Joke Corver-Van Haaften van de VVD, die van 1968 tot 1972 de ambtsketen droeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Burgemeester Hans Romeyn neemt afscheid van Heiloo met een tour door ’zijn’ dorp

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.