Noord-Hollandse voetballers in de prijzen: Mühren beste speler, Gorter beste keeper en Van de Ven grootste talent eerste divisie [video]

Micky van de Ven wordt tijdens de training verrast door een televisieploeg van ESPN voor de huldiging tot grootste talent van de eerste divisie.

Micky van de Ven wordt tijdens de training verrast door een televisieploeg van ESPN voor de huldiging tot grootste talent van de eerste divisie.© Foto Vincent de Vries

Richard Walraven
Volendam

Robert Mühren is door trainers en aanvoerders uit de eerste divisie gekozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen. De Volendammer is niet de enige Noord-Hollander die in de prijzen viel. Ook Jay Gorter (keeper) en Micky van de Ven (talent) werden bekroond.

Voor Mühren was het de zoveelste prijs voor een bijzonder succesvol seizoen. Na het kampioenschap van de eerste divisie met Cambuur kroonde de Volendammer zich ook tot topscorer met liefst 38 doelpunten. Mühren kreeg de prijs uitgereikt door oom Arnold Mühren in het clubhuis van RKAV Volendam, waar ook een muurschildering van de voetballer is aangebracht.

Dat Jay Gorter tot beste keeper van de eerste divisie is uitgeroepen mag eveneens weinig verbazing wekken. De Purmerender hield voor Go Ahead Eagles liefst 25 keer de nul dit seizoen en verbrak daarmee een stokoud record van de legendarische Tonny van Leeuwen. Mede dankzij zijn sterke keeperswerk promoveerde Go Ahead bovendien als tweede naar de eredivisie.

Micky van de Ven kreeg zijn prijs op het veld van FC Volendam en werd (digitaal) gefeliciteerd door Matthijs de Ligt, die de verdediger uit Wormer een grote toekomst toedichtte.

Waar die toekomst voor Van de Ven, Gorter en Mühren ligt is overigens onduidelijk. Mühren is transfervrij en denkt na over waar zijn toekomst ligt. Gorter sprak onlangs op De Toekomst met Ajax-trainer Erik ten Hag en zou ook in de belangstelling van onder meer Vitesse en FC Groningen staan. Van de Ven kondigde aan FC Volendam zo goed als zeker te verlaten. Hij werd onlangs door Duitse media in verband gebracht met Wolfsburg, maar zou door meer clubs begeerd worden.

Henk de Jong (Cambuur) werd door zijn collega’s en de aanvoerders van de eerste divisie gekozen tot beste trainer.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen