Zaterdagnacht over de Afsluitdijk? Houd dan rekening met anderhalf uur vertraging

De alternatieve routes aldus Rijkswaterstaat

De alternatieve routes aldus Rijkswaterstaat© Illustratie Rijkswaterstaat

Lydia Jasper
Den Oever

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei van middernacht tot acht uur ’s ochtends tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor verkeer. Er worden heistellingen over de weg verplaatst.

De heistellingen kunnen niet via het water verplaatst worden en ook het demonteren, verplaatsen en vervolgens monteren is geen optie. Er is zeer weinig ruimte om dergelijke werkzaamheden veilig voor weggebruikers en bouwpersoneel uit te voeren. Vandaar dat Rijkswaterstaat kiest voor ’de veiligste en snelste oplossing, die flinke overlast bezorgt, maar van relatief korte duur is’.

De heistellingen zijn nodig om palen de grond in te brengen. Op de palen wordt een onderwaterbetonvloer aangebracht die op zijn plaats wordt gehouden door middel van de palen. De betonvloer is nodig voor het realiseren van de spuisluizen en pompgroepen.

Tijdens de afsluiting wordt ook openbare verlichting gerepareerd. Ook vinden technische inspecties plaats en is er onderzoek aan de weg.

De extra reistijd kan tot negentig minuten extra reistijd opleveren. Verkeer kan va de A9/A1 en A6 rijden en de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad.

Meer informatie via www.deafsluitdijk.nl en www.vananaarbeter.nl.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.