Fietsende aanrander slaat weer toe, hardloopster bij haar billen gegrepen

Het Achtergeestpad, een van de locaties waar de serie-aanrander heeft toegeslagen.© Archieffoto Erna Faust

Connie Vertegaal
Alkmaar

Een hardloopster is donderdag om 17.50 uur op de Haydnpad in de Bergermeer bij haar billen gegrepen door een man op een fiets.

Het is de tweede keer deze week dat een vrouw in Alkmaar op die manier wordt aangerand. Maandagavond overkwam het een vrouw die op de Helderseweg bij de brandweerkazerne liep.

Sinds augustus zijn tientallen vrouwen in Alkmaar, Sint Pancras en Heiloo slachtoffer geworden van een fietsende aanrander, die telkens wist te ontkomen door hard door te fietsen.

De politie vroeg enkele malen aandacht voor de aanrander in Opsporing Verzocht, maar dat leidde niet tot een aanhouding. Na januari kwamen er geen meldingen meer binnen, tot deze week dus. Of het steeds om dezelfde dader gaat is overigens niet zeker, maar de werkwijze is wel steeds hetzelfde: de man grijpt zijn slachtoffer in het voorbijgaan bij haar billen en fietst vervolgens hard door.

Het signalement van de man die toesloeg op het Haydnpad luidt: bordeauxrode jas, capuchon, witte sportschoenen, lichte broek, lichtblauwe Eastpak-rugzak. Getuigen kunnen de politie bellen via: 0900-8844.

Lees ook: ’Ik schoot meteen vol en kreeg kippenvel!’ Slachtoffer Carla (54) is er vrij zeker van dat de man op de beelden van ’Opsporing Verzocht’ de Alkmaarse serieaanrander is [video]

Lees ook:

De Alkmaarse aanrander (’de billenpetser’) is nog steeds niet gepakt. Maar hij houdt zich gedeisd

’Uit het niets kreeg ik een snoeiharde klap tegen mijn linkerbil’. Carla voelt zich niet meer veilig op straat sinds ze het slachtoffer werd van fietsende aanrander

Politie zet alles op alles om Alkmaarse aanrander op te sporen. Vrouwen zijn op hun hoede voor de zogenoemde ’billenpetser’: ’Ik draag een lange jas die over mijn billen valt’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.