Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid loopt PR 400 meter bij Gouden Spike

Jochem Dobber.

Jochem Dobber.© AFP, archief

ANP
OSTRAVA

Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid heeft woensdag bij de Gouden Spike in Ostrava een PR gelopen op de 400 meter. De atleet van AV Suomi werd met 45.30 tweede Nederlander aller tijden op die afstand, aldus Topatletiek Live.

Liemarvin Bonevacia werd vijfde in 46,18. Beiden bleven daarmee boven de olympische limiet van 44.90. Joris van Gool werd op de 100 meter zevende in 10,39. Ook de Nederlands kampioen bleef daarmee boven de richttijd van Tokio.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tony van Diepen, in maart winnaar van Europees indoorzilver op de 400 meter, werd tweede op de 800 meter. Zijn 1.45,36 was evenmin voldoende voor Tokio.

Dafne Schippers is in Ostrava bij haar eerste 200 meter van het seizoen als vierde geëindigd. De atlete, al geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio, kwam in Tsjechië tot een tijd van 22,91. De Amerikaanse favoriete Sha'Carrie Richardson won. Zij liep 22,35.

Schippers, tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, liep de sprintafstand voor het laatst vorig jaar bij de NK in Utrecht. Ze meldde zich na de series af voor de finale, wegens rugklachten. De Utrechtse maakte begin mei haar rentree op de outdoorbaan bij de World Relays in Polen. Daar won ze brons met de estafetteploeg op de 4x100 meter.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen