Handbalbroers Tim en Jeroen Roefs herenigd bij HV Volendam; Jorn Smits kiest voor nieuw Deens avontuur

Jeroen Roefs wordt door broertje Tim keihard onderuit gehaald tijdens de wedstrijd Volendam-Lions.

Jeroen Roefs wordt door broertje Tim keihard onderuit gehaald tijdens de wedstrijd Volendam-Lions.© Foto Fred Mol

Richard Walraven
Volendam

De handballende broers Tim en Jeroen Roefs zijn herenigd. Tim Roefs (20) stapt deze zomer namelijk over van Lions naar Volendam, waar broer Jeroen (22) al sinds 2019 actief is.

Dat Jeroen al actief is in Volendam was voor zijn broertje een belangrijke reden om de overstap te wagen. ,,De vele positieve verhalen van Jeroen over de club en het team hebben mij doen besluiten om deze stap te zetten’’, aldus Tim op de website van Volendam.

Coach Mark Ortega beschouwt de veelzijdigheid van Roefs, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht, als een meerwaarde voor zijn team.

Tim Roefs (wit shirt, links) probeert broer Jeroen van zijn shirt te ontdoen tijdens de wedstrijd Volendam-Lions afgelopen maart.

Tim Roefs (wit shirt, links) probeert broer Jeroen van zijn shirt te ontdoen tijdens de wedstrijd Volendam-Lions afgelopen maart.© Foto Erik Rietman

Tim Roefs is inmiddels de derde aanwinst van Volendam voor het nieuwe seizoen. Eerder hengelde Volendam al de Zweedse linkshandige opbouwspeler Zlatko Pavicevic en oranje-international Evert Kooijman (Achilles Bocholt) binnen.

Lees ook: Volendam strikt ook handbalinternational Evert Kooijman

Jorn Smits

Pogingen van de club om international Jorn Smits - die afgelopen winter verhuisde van Volendam naar het Deense Holstebro - terug te halen lijken daarentegen vruchteloos geweest. Smits kiest voor een nieuw Deens avontuur en heeft inmiddels zijn overstap naar competitiegenoot Lemvig-Thyborøn Håndbold bekend gemaakt.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen